Löfven: Jeg skal ikke tale med Løkke

Sveriges statsminister forventer ikke at gå i dialog med Lars Løkke Rasmussen om flygtningesituationen. Vi forventer, at Danmark registrerer asylansøgere efter Dublin-forordningen, siger han.

Foto: Scanpix

Den svenske statsminister, Stefan Löfven, ser ingen grund til at indgå i en dialog med Lars Løkke Rasmussen (V) om den eskalerede flygtningesituation i Danmark og Sverige.

Det siger han ifølge Sydsvenskan til nyhedsbureauet TT.

»Alle lande skal følge Dublinforordningen, og den indebærer, at alle lande skal registrere flygtninge. Det har Danmark også tidligere gjort, og vi antager, at alle lande bliver ved med det,« siger Stefan Löfven.

Andre fremtrædende svenske politikere retter også kritik af Danmark og den måde, den danske regering håndterer flygtningesituationen på.

»Hvis vi har et fælles regelsæt, så skal alle følge det. Man skulle tro at de nordiske lande som det mindste er i stand til at følge de asylregler, vi har besluttet på EU-plan,« siger Carina Ohlsson, socialdemokratiske immigrationsordfører, til Sydsvenskan.

Efter et orienteringsmøde blandt Folketingets partiledere torsdag formiddag slog Lars Løkke Rasmussen fast, at Danmark overholder alle internationale forpligtelser i behandlingen af nytilkomne flygtninge og migranter.