Løftebrud tilbage i valgkampen

Venstre anklager endnu en gang statsminister Helle Thorning-Schmidt for løftebrud - denne gang på et gigantisk banner på Det Sorte Tårn i København. Selv lover Venstre intet konkret.

Foto: Simon Læssøe. Venstre sætter banner op angående regeringens løftebrud på Crowne Plaza, hvor regeringen i sin tid forhandlede deres grundlag. Her Inger Støjberg (V).
Læs mere
Fold sammen

Helle Thorning-Schmidt (S) er i gang med at gøre det samme som ved sidste valg: At snyde sig til magten.

Sådan lyder parolen fra Venstre, der bruger 700 kvadratmeter banner på at udstille regeringens brudte løfter.

50 styk løfter er det blevet til på banneret, der onsdag pryder hotellet Crowne Plaza Copenhagen Towers i København - »arnestedet« for regeringens ugerninger, som Venstres politiske ordfører Inger Støjberg (V) udtrykker det.

»Ved sidste valg lovede man guld og grønne skove. De kunne løse alle problemer, hvis bare vi alle arbejdede 12 minutter mere. Og det vi kan se nu er, at de har brudt løfterne ét for ét. Når banneret nu hænger her på Crowne Plaza, så er det fordi det er arnestedet for løftebrudene, fordi det var her, regeringsgrundlaget blev skrevet,« siger hun med henvisning til forhandlingerne i det berømte Sorte Tårn.

Inger Støjberg fortæller, at Venstre vil have et Danmark, hvor det altid kan betale sig at arbejde, hvor man som privat erhvervsdrivende ikke overdynges med byrder, og hvor de indvandrere, der både kan og vil, er velkomne, mens der skal sættes barrierer op for de andre.

Og så vil man vist helst ikke have et Danmark, hvor Venstre i fremtiden selv kan få smidt beskyldninger om løftebrud i hovedet. Hidtil har Venstre kun givet ét konkret løfte til vælgerne, hvis partiet skulle komme til magten igen: Håndværkerfradraget skal genindføres.

»Vi garanterer i hvert fald, at hvis Lars Løkke Rasmussen (V) bliver statsminister, er det denne retning, vi vil gå. Vi lægger en retning ud, og ingen dansker kan være i tvivl om, hvilken retning vi vil i,« siger Støjberg

Spørgsmål: Kan du nævne nogen løfter ud over håndværkerfradraget?

»Vi vil skabe et Danmark, hvor det kan betale sig at arbejde. Og hvor der er styr på indvandringen,« siger Støjberg.

Spørgsmål: Ja, men er der nogen løfter?

»Det er da vigtigt at vise en retning. Forskellen på os og Socialdemokraterne er, at Helle Thorning-Schmidt sagde, at de gik én vej, og så gik de en anden vej.«

Spørgsmål: Men I tør ikke love noget konkret?

»Det vigtigste for mig er at gennemføre de ting, som vi siger, vi vil. Og vi siger helt klart hvilken retning, vi vil gå i. Og den retning kommer vi til at gå,« siger Inger Støjberg.

Hvis man vil se de 50 løftebrud, som Venstre anklager regeringen for at have begået, er det nok for sent. Banneret får kun lov til at hænge på Crowne Plaza i få timer. Til gengæld kan man se Venstres argumenter på hjemmesiden nu-lover-de-igen.dk.