LO til Mette Frederiksen: Du får fjernet kontanthjælpsloft

S-formanden vil ikke love at fjerne kontanthjælpsloftet. Men LO er sikre på, at hun gør det, siger Risgaard.

LO's formand, Lizette Risgaard, sender i sin tale til Socialdemokratiets kongres lørdag, en kraftig opfordring til Dansk Folkeparti om at bakke op om S' økonomiske 2025-oplæg. Og kontanthjælpsloftet, det skal væk, mener LO-formanden. Scanpix/Henning Bagger Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aalborg. LO's formand, Lizette Risgaard, sender på Socialdemokratiets kongres en kraftig opfordring til partiformand Mette Frederiksen (S) om at afskaffe kontanthjælpsloftet.

Det er asocialt og urimeligt, mener både Socialdemokratiet og LO. Men Mette Frederiksen vil trods det ikke love at fjerne loftet, hvis hun skulle få regeringsmagten efter et valg.

LO-formanden er dog sikker på, at det kommer til at ske. Det handler om at gøre det, man siger, pointerer hun.

- Jeg er sikker på at du, Mette, når du bliver statsminister lige om et øjeblik - får afskaffet kontanthjælpsloftet og får indført en fattigdomsgrænse, siger Risgaard.

33.000 borgere vil blive skåret i deres ydelser, når kontanthjælpsloftet træder i kraft 1. oktober, har Beskæftigelsesministeriet oplyst fredag.

Det tal har fået Radikale, SF, Alternativet og Enhedslisten til at afkræve Mette Frederiksen et løfte om at afskaffe kontanthjælpsloftet.

Men sådan et løfte får de altså ikke.

- Jeg kan give et løfte om retningen. Vi er imod kontanthjælpsloftet, sagde Mette Frederiksen fredag.

Generelt er der masser af ros til Socialdemokratiet fra LO.

- I lover ikke guld og grønne skove. Eller kaviar til de rige, siger Lizette Risgaard.

- I satser på uddannelse, vækst og velfærd.

Og i samme ombæring sender hun en utvetydig opfordring til Dansk Folkeparti om at bakke op om Socialdemokratiets plan for dansk økonomi frem mod 2025 frem for regeringens plan.

- Hvis Dansk Folkeparti virkelig vil et dansk velfærdssamfund, hvor vi fortsat er lige og trygge i 2025, sådan som de siger, de vil, så er det nu, Dansk Folkeparti skal vise det, siger Risgaard.

- Den finanslov, de lagde stemmer til sidste år, var pivskæv, mener LO-formanden.

Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen, sagde onsdag til Ritzau, at han kan se positive elementer i både Venstres og Socialdemokratiets økonomiske forslag til 2025.

/ritzau/