LO lancerer massiv efterlønskampagne

Danskerne står i morgen op til en massiv LO-kampagne, der skal vise de menneskelige konsekvenser ved en afvikling af efterlønnen.

Fagforbundet LO lancerer fra i morgen en massiv kampagne mod afskaffelse af efterlønnen. Fold sammen
Læs mere
Foto: LO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

LO sætter nu for alvor sejlene til i kampen for at bevare deres medlemmers ret til efterløn.

Fra i morgen lancerer fagforbundet en massiv kampagne i flere af landets store aviser for at gå imod det udspil om en afvikling af efterlønnen, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kom med i sin nytårstale.

- Vi synes, det er et ganske urimeligt indgreb, de foreslår. Vores ærinde er at gøre opmærksom på, hvilke alvorlige konsekvenser det her har, sammenholdt med det der blev vedtaget i Velfærdsforliget i 2006, siger LO-formand Harald Børsting.

Han peger på, at en afvikling af efterlønnen vil betyde, at folk kommer til at være på arbejdsmarkedet, til de er over 70 år, og at dem der fødes i år forventes at skulle arbejde, til de er 73 år.
 
- Vores pointe er, at der er en lang række arbejdsfunktioner på det danske arbejdsmarked, hvor det er helt umuligt at forestille sig, at folk kan holde til at arbejde, til de er oppe i 70'erne. Den konsekvens tror vi, der er alt for få danskere, der er opmærksomme på. Det vil vi nu forsøge at fortælle dem, siger Harald Børsting.

Demonstrationer muligvis på vej

LO-formanden vil ikke afvise, at der også kommer demonstrationer mod en afvikling af efterlønnen.

- Det der med altid at forfalde til, at vi skal stå på Christiansborg Slotsplads, tror jeg ikke er holdbart, men vi vil ikke udelukke det. Jeg tror dog godt, jeg tør love, at der kommer til at ske mere. Men hvornår og hvilken form er ikke afklaret endnu, siger Harald Børsting.

Han fortæller, at LO stadig er i en fase, hvor fagforbundet udveksler idéer og analyserer konsekvenserne af et efterlønsindgreb.

- Desuden har vi brug for at kende den endelige model, som statsministeren har sagt, han vil præsentere om to uger, siger Harald Børsting.

I foråret var LO med til at arrangere en demonstration mod regeringen og Dansk Folkepartis såkaldte Genopretningspakke på Christiansborg Slotsplads. Her mødte omkring 80.000 demonstranter op.