LO: Husk også ledige danskere

LO advarer om smuthuller i regeringens jobplan for at få udenlandsk arbejdskraft til landet. Husk de danske ledige, lyder det fra LO-sekretær Harald Børsting.

Regeringens nye jobplan for at få flere udlændinge til landet er en god idé, vurderer LO-sekretær Harald Børsting. Han advarer dog om, at den særlige ordning med et koncernvisum kan være et smuthul for nogle virksomheder. Ordningen skal fjerne unødigt papirarbejde og bureaukrati, når der skal hyres specialister fra udlandet, men den bør kun gælde virksomheder med overenskomst, lyder det fra Harald Børsting. Ellers ender det med, at den udenlandske arbejdskraft bliver underbetalt. Han opfordrer samtidig regeringen til også at fokusere på ledige danskere.

- Jeg er enig i, at der er behov for at se på, hvordan vi fremover kan sikre flere hænder og hoveder til det danske arbejdsmarked. Men vi skal passe på ikke at stirre os så blinde på udlandet, at vi ikke har blik for at få de sidste danske ledige i job, siger Harald Børsting til Ritzau.

/ritzau/