LO: Finanslov er forspildt chance for lønmodtagerne

Harald Børsting kalder det skuffende, at det ikke lykkedes regeringen og Enhedslisten at nå til enighed om en finanslovaftale.

Harald Børsting, Formand for LO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringens blå finanslov indeholder gode elementer, mener LO, der dog grundlæggende ærgrer sig, over at det blev Venstre og de Konservative - og ikke Enhedslisten - der endte som medunderskrivere.

»Det er skuffende, at det ikke lykkedes regeringen og Enhedslisten at nå til enighed om en finanslovaftale. Det var en historisk god aftale, der her røg på gulvet. Både når det gælder bekæmpelse af social dumping, styrkelse af den danske model og skabelse af nye grønne job, stod vi over for de største forbedringer i mange år,« udtaler LO-formand Harald Børsting i en pressemeddelelse.

Finansloven med de borgerlige har dog også positive takter set med lønmodtagerøjne, mener han. Særligt i forhold til forhøjelse af beskæftigelsesfradraget, jobfradrag til kontanthjælpsmodtagere og et højere beskæftigelsesfradrag for enlige forsørgere.

Harald Børsting understreger dog, at udfordringerne på arbejdsmarkedet ikke forsvinder, fordi en aftale falder på gulvet.

»Jeg forventer, at regeringen og Enhedslisten hurtigt i det nye år kommer tilbage på sporet i kampen for at stoppe den sociale dumping, der undergraver danske løn- og arbejdsforhold,« siger han.

Den nye finanslov for næste år indeholder blandt andet penge til de ældre og en fremrykning af en række skatte- og afgiftslettelser til virksomheder.