LO-boss sammenligner Løkke med »Dovne Robert«

Venstre-leder Lars Løkke Rasmussen har meget tilfælles med kontanthjælpsmodtageren »Dovne Robert«, mener LO-formand Harald Børsting, der på Socialdemokraternes kongres roser den røde regering.

LO-formand Harald Børsting taler til Socialdemokraterne 3-dages kongres i Aalborg Kongres og Kulturcenter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er ros til regeringen fra LO-formand Harald Børsting ved Socialdemokraternes kongres, der fredag er blevet skudt i gang i Aalborg.

Ifølge fagforeningsbossen er det helt forfejlet, når nogle påstår, at man ikke kan se forskel på rød og blå blok.

- I har de sidste år vist præcist, hvad forskellen er, lyder det fra Harald Børsting.

- Mens de borgerlige bryder ned – så bygger I op. Mens de borgerlige truer med, at fremtiden byder på nedskæringer i vores velfærd, så satser I på investeringer, siger Harald Børsting, der peger på blandt andet regeringens akutpakke, energiaftalen, ungepakken og kampen for at skabe job.

- Det er det, der viser forskellen på, om vi har en borgerlig statsminister eller en socialdemokratisk statsminister, siger han.

Kendt for hængekøjen

Samtidig langede Harald Børsting kraftigt ud efter Venstre-leder Lars Løkke Rasmussen, der fra talerstolen blev sammenlignet med kontanthjælpsmodtageren »Dovne Robert«, der har skabt voldsom debat om folk på overførselsindkomster.

- Det han (Løkke, red.) gør, minder mig om »Dovne-Robert«. Jeg mener, Lars Løkke er jo mest kendt for at blive i hængekøjen, siger Harald Børsting.

- Og så er både »Dovne-Robert« og Lars Løkke karakteriseret ved, at de har en fuldstændig urealistisk forventning til, hvilke job de skal have, siger han.

Lutter ros til regeringen var det dog ikke. I talen blev også det meget ømålelige emne, dagpenge, berørt. Harald Børsting har gang på gang understreget, at regeringens akutpakke ikke er nok til at redde de tusindvis af danskere, der står til at falde ud af dagpengesystemet efter nytår, og den bekymring blev endnu en gang fremhævet.

- Vi er enige i, at målet er at skabe arbejdspladser, arbejdspladser og flere arbejdspladser. Det vil give mennesker noget at leve af, og noget at leve for, som Mette plejer at udtrykke det. Men lige nu beder vi de arbejdsløse søge job, som ikke er der, siger han og peger på retten til at optjene dagpenge som noget af det, man bliver nødt til at se på.

- Vi er også nødt til at se på genoptjeningskravet. Vi er nødt til at få en mere nænsom og skånsom indfasning af en kortere dagpengeperiode. Og jeg kan ikke afvise, at vi også er nødt til at se på dagpengesystemets indretning, blandt andet i forhold til supplerende dagpenge, siger Harald Børsting.

I sin tale kaldte Socialdemokraternes leder, statsminister Helle Thorning-Schmidt, jobskabelse det eneste svar på problemet.

- Først sikrede vi en midlertidig forlængelse af dagpengeperioden på seks måneder. Derefter har vi gjort alt, hvad vi kunne for at skabe flere arbejdspladser. Det eneste holdbare svar på problemet, sagde Helle Thorning-Schmidt i sin tale.

Socialdemokraterne holder fredag til søndag kongres i Aalborg. Mere end 864 delegerede deltager.