LO afviser behov for flere hænder på arbejdsmarkedet

Der er ikke brug for flere hænder på arbejdsmarkedet, mener LO, der hellere vil opkvalificere.

LO's formand Lizette Risgaard vil hellere opkvalificere den nuværende arbejdsstyrke, end at forøge den. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter regeringen har opgivet en fremrykning af en hævning af pensionsalderen, har det danske erhvervsliv efterlyst andre måder at få mere arbejdskraft.

Men erhvervslivet er på den gale vej, mener Lizette Risgaard, som er formand for hovedorganisationen LO. Organisationen er en paraply for 17 fagforbund.

- Vi har udsigt til en markant stigning i arbejdsstyrken i de kommende år. Det er som følge af de sidste års mange reformer. Velfærdsreformen og tilbagetrækningsreformen eksempelvis, siger hun.

- Derfor er opgaven ikke at øge arbejdsudbuddet. Det er at få opkvalificeret lønmodtagerne og de arbejdsløse, så vi har de rette hænder til fremtidens arbejdsmarked.

I samlet flok har Dansk Erhverv, Dansk Industri og Dansk Arbejdsgiverforening opfordret regeringen til at finde andre tiltag til at skaffe mere arbejdskraft.

LO og særligt underforbundet 3F har ført en kampagne mod planerne om at fremrykke pensionsalderen. Derfor ser LO regeringens beslutning om at droppe det som en sejr.

- Det betyder ro og tryghed om lønmodtagernes pensionsalder. Det er vigtigt, at man ved, hvornår man kan gå fra arbejdsmarkedet, siger Lizette Risgaard.

- Det er vigtigt at finde ud af, hvordan sikrer vi forebyggelse i fremtiden samt arbejdsforhold, der gør, at man kan holde ud til den pensionsalder, der er.

/ritzau/