Liv Holm Andersen

Radikale Venstre, Aarhus

Liv Holm Andersen (R) Fold sammen
Læs mere
Foto: Helle Arensbak
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alder: 24 år
Uddannelse: Statskundskabsstuderende
Bopæl: Aarhus V
Livs hjemmeside

Liv Holm Andersens folketingskandidatur har sine rødder langt fra storbyens café latte. Nemlig i den lille nordjyske by, hvor hun er vokset op, og hvor hun stadig afløser i hjemmeplejen.

I den danske hjemmepleje har Liv mødt alskens forskellige svage og udsatte borgere. Men én af disse har printet sig i hendes politiske bevidsthed: Den politiske flygtning fra Kurdistan, Serdil. Han er 50 år gammel. Torturoffer. Psykisk syg. Mutters alene. Bosat i socialt boligbyggeri i en lille dansk provinsby.

Serdil mangler ved første øjekast ikke noget, men han får ikke den hjælp, han har brug for. Og han har det bare ikke godt. Liv fortæller selv, at Serdils historie og situation bærer essensen af Livs politiske profil: Hellere målrettet og tilstrækkelig hjælp til dem, der behøver det, frem for bred velfærdspolitik for alle, uanset om der er et reelt behov eller ej. På den måde kan Serdil og andre på samfundets kant nemlig også få det godt.

Tre største styrker:

- At kunne tale om politik med alle mennesker på alle niveauer – fra debatten på samfundsfagligt fakultet til BazarVest i Gellerupparken.

- At komme ud i samfundet og opleve alle samfundets sider, stikke en finger i jorden, lytte og observere. Eksempelvis er Liv udover sit folketingskandidatur både voksenven, lektiehjælper i Aarhus Arrest og bestyrelsesmedlem i Aarhus Krisecenter.

- At kunne motivere mange mennesker – radikale og ikke-radikale – til kampagneaktiviteter og events, hvor radikale budskaber kommunikeres.

Tre største politiske bedrifter:

- At få et større DUF-finansieret tværpolitisk integrationsprojekt med budskabet at få unge nydanskere til at stemme koordineret på rekordtid.

- At springe listen to pladser (fra nr. 5 til nummer 3) ved kommunalvalget i 2009, hvor Liv med 740 personlige stemmer kun blev overgået af de to radikale byrådsmedlemmer, Rabih Azad-Ahmad og Peter Thyssen.

- At blive opstillet som folketingskandidat to gange i Danmarks næststørste by.