Lisbeth Bech: Jeg melder mig aldrig ud af SF

SFs tidligere politiske ordfører synes »det er noget underligt noget«, at partifællen Astrid Krag er blevet socialdemokrat. Selv bliver hun på den synkende skude.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lisbeth Bech Poulsen (SF) er ikke overrasket over, at partifællen Astrid Krag torsdag er sprunget ud som socialdemokrat.

»Hvis hun føler, at hun er mere socialdemokrat end SFer, så er det jo det rigtige valg for hende. Men jeg synes, det er noget underligt noget,« siger SFeren, der onsdag aften forlod posten som både politisk ordfører og finansordfører, fordi hun er uenig i partiets linje i sagen om salget af DONG-aktier til amerikanske Goldman Sachs.

Sagen fik torsdag SF-formand Annette Vilhelmsen (SF) til at melde SF helt ud af regeringen, og fredag forventes det så, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil præsentere sit nye ministerhold.

Spørgsmål: Hvordan ser du din egen fremtid i SF?

»På et tidspunkt skal vi have et gruppemøde, hvor vi skal fordele ordførerskaber, og så må vi jo se. Jeg komme aldrig til at melde mig ud af SF. Jeg er SFer i hjertet, og der er så mange SFere derude, som er rygraden i vores parti, og som vi også har en forpligtelse overfor,« siger Lisbeth Bech Poulsen.

Astrid Krag annoncerede torsdag sit partiskifte på Facebook.

»Jeg har været medlem i SF i mere end halvdelen af mit liv. Men når jeg ser nøgternt på diskussionerne i det parti, som er årsag til, at SF’s formand nu må trække stikket for regeringsdeltagelsen, så står en ting helt klart: Der er ikke opbakning til af føre den form for venstreorienteret politik, jeg gik til valg på. Dét tager jeg konsekvensen af i dag, når jeg melder mig ud af SF,« skriver Krag, der »siger farvel uden bitterhed«.