Lille fald i antal hjemsendte udlændinge

Trods et bredt politisk ønske om at sende flere dømte udlændinge til afsoning i deres hjemland er der sket et lille fald de seneste år, viser nye tal. Overordnet er tendensen dog, at flere bliver hjem nu end for få år tilbage.

Læs mere
Fold sammen

Flere dømte udlændinge skal sendes tilbage til deres hjemland og afsone deres fængselsstraf. På den måde sparer vi penge og opnår mere plads i vores fængsler.

Sådan lød det fra et bredt flertal i Folketinget i 2013, da der blev indgået en aftale, der skulle sikre en mere effektiv indsats for hjemsendelse af udlændinge i fængslerne, men siden da er udviklingen gået et lille skridt i den anden retning, viser tal fra Justitsministeriet.

Således blev der i 2013 overført 34 udlændinge til afsoning i deres hjemland, mens det sidste år gjaldt endnu færre, nemlig 30. Det er dog stadigvæk langt flere end i årene før, hvor der blev sendt henholdsvis 16 (2012), 3 (2011), 2 (2010) og 4 (2009) personer tilbage til deres hjemlande for at afsone.

I forbindelse med blå bloks udmelding torsdag om ønsket om at skærpe straffen for udviste udlændinge, der trodser deres indrejseforbud til Danmark, sagde Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen (S), at der bliver sendt flere udlændinge hjem end nogensinde:

»Jeg må bemærke, at vi sender langt flere hjem til afsoning i hjemlandet end nogensinde. Bliver man pågrebet, arbejder vi meget ihærdigt på, at man ikke skal afsone i Danmark, men i hjemlandet,« sagde hun til TV 2 News.