Lidegaard vil tale terror med afrikansk top

Et tættere samarbejde med Afrika er afgørende i kampen mod terror, siger udenrigsminister Martin Lidegaard forud for afrikansk topmøde.

Læs mere
Fold sammen

Nøglen til at bekæmpe terror er et øget samarbejde med de afrikanske lande. Det siger udenrigsminister Martin Lidegaard (R) forud for Den Afrikanske Unions topmøde i Etiopien, som han deltager i de kommende dage.

»Skal det lykkes at bekæmpe terroren, bliver det afgørende at styrke samarbejdet med de afrikanske stater om at forebygge og bekæmpe voldelig ekstremisme - især i det nordlige Afrika. Jeg håber på at kunne etablere nye alliancer, for Danmark har mange gode erfaringer at spille ind med,« siger Martin Lidegaard i en pressemeddelelse.

På topmødet vil Lidegaard ikke kun diskutere terrorbekæmpelse. Han siger, at han vil tage de første konkrete skridt i et styrket klimadiplomati, der skal gøde jorden for en forpligtende aftale ved klimatopmødet i Paris i december.

»Topmødet er en oplagt mulighed for at få sat klimaet på dagsordenen. I EU fik vi i sidste uge vedtaget en ambitiøs handlingsplan for klimadiplomatiet, og jeg tager nu de første skridt i forhold til at sikre, at planen også bliver ført ud i livet,« siger den danske udenrigsminister.