Lidegaard vil styrke samarbejdet med Afrika

En del afrikanske lande efterspørger grønne løsninger, som danske virksomheder kan levere, og derfor skal samarbejdet styrkes, siger udenrigsminister Martin Lidegaard.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen

Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) er tirsdag vært for et nordisk-afrikansk ministermøde i Bruxelles sammen med Carlos Lopes, der er eksekutivsekretær for FNs Økonomiske Kommission for Afrika.

»Vi tager i dag (tirsdag, red.) det første skridt mod et tættere samarbejde og styrket partnerskab for grøn og inklusiv vækst i Afrika,« siger Martin Lidegaard i en skriftlig kommentar.

»Afrika Syd for Sahara er globalt set én af de hurtigst voksende regioner med flotte vækstrater. Og mange afrikanske lande efterspørger grønne løsninger, hvilket danske virksomheder kan levere. Det gælder inden for områder som sundhed, vand, energi, klima, miljø og fødevarer – hvilket vi skal være bedre til at udnytte,« siger han og tilføjer:

»Nøglen er et stærkt myndighedssamarbejde og politiske og økonomiske rammebetingelser, der kan tiltrække private investeringer. Begge dele er noget, hvor vi fra dansk side har noget at byde ind med. Hvis vi formår at udnytte danske virksomheders styrkepositioner på disse områder, vil det både bidrage til inklusiv og bæredygtig vækst i Afrika og samtidig bidrage til vækst og beskæftigelse i Danmark.«