Lidegaard vil kræve nye sanktioner mod Rusland

Udenrigsminister Martin Lidegaard rejser torsdag til hasteindkaldt topmøde med EUs udenrigsministre. Med sig har han et krav om nye sanktioner mod Rusland efter blodige opgør i Ukraine.

Foto: Keld Navntoft.
Læs mere
Fold sammen

Torsdag rejser udenrigsminister Martin Lidegaard (R) til hasteindkaldt topmøde med sine europæiske kolleger.

Her vil han stille krav om yderligere sanktioner mod Rusland, der blandt andet indbefatter en udvidelse af listen over personer, der ikke kan rejse frit i EU. Det fortæller han til TV 2 News.

Kravet kommer efter flere blodige opgør i Ukraine. I weekenden blev mindst 30 mennesker dræbt og 83 såret af raketter, der angiveligt blev affyret af prorussiske oprørere mod den ukrainske havneby Mariupol.

»Vi er nødt til at markere, at det vil vi ikke acceptere. Derfor vil jeg arbejde for en EU-enighed, som går på med det samme at udvide den liste, vi har, med de navne på dem, der stod bag angrebet på Mariupol,« siger Martin Lidegaard til TV 2 News.

Samtidig vil ministeren bede Kommissionen om at udvide yderligere økonomiske sanktioner generelt mod Rusland, hvis de fortsætter deres politik.

Lidegaard vil dog ikke på forhånd konkretisere, hvordan de kan udformes, men han peger på, at EUs talrige sanktioner har gjort indtryk på Rusland.

»Men det har ikke gjort indtryk nok, siden man fortsætter den helt uacceptable adfærd. Men jeg er sikker på, at vi ville være et endnu værre sted, hvis de ikke var der,« siger Martin Lidegaard.