Lidegaard forfærdet over vidneberetninger fra Boko Haram-ofre

Det er rædselsfuld læsning, siger udenrigsminister Martin Lidegaard om vidneberetninger fra ofre for terrorgruppen Boko Haram, som offentliggøres i en ny rapport fra Amnesty International.

ARKIVFOTO. Det er rædselsfuld læsning, siger udenrigsminister Martin Lidegaard om vidneberetninger fra ofre for terrorgruppen Boko Haram, som offentliggøres i en ny rapport fra Amnesty International. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph

I en ny rapport blotlægger Amnesty International terrorbevægelsen Boko Harams rædsler i Nigeria, og det er forfærdeligt at læse om, siger den danske udenrigsminister, Martin Lidegaard (R).

Rapporten udkommer 14. april, som er årsdagen for kidnapningen af 276 skolepiger i byen Chibok i den nordøstlige delstat Borno. Den baserer sig på 200 vidneberetninger fra ofre for Boko Haram og afslører blandt andet, at den islamistiske gruppe har kidnappet mindst 2.000 kvinder og dræbt mindst 5.500 civile siden begyndelsen af 2014.

Martin Lidegaard er forfærdet over vidneberetningerne fra ofrene.

»Det er så rædselsfuld læsning, at man næsten ikke kan begribe, at mennesker kan foretage den slags handlinger,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Samtidig mener Martin Lidegaard, at blotlægningen af Boko Harams grufulde handlinger understreger behovet for, at Nigerias regering for alvor sætter ind over for gruppen.

»Og så skal de lande, der grænser op til Nigeria, samt os andre selvfølgelig gøre, hvad vi kan, for at støtte Nigeria i den operation,« siger udenrigsministeren.

For godt to uger siden vandt den 72-årige Muhammadu Buhari præsidentvalget i Nigeria over den siddende præsident, Goodluck Jonathan. Muhammadu Buharis parti, All Progressives Congress, har den seneste tid vundet stor popularitet blandt landets 174 millioner indbyggere ved at præsentere sig selv som et parti, der går ind for store forandringer - blandt andet en langt hårdere linje over for Boko Haram.