Lidegaard får »en rigtig stor næse« af enigt udvalg

Klimaminister Martin Lidegaard har torsdag fået en næse for ikke at have givet tilstrækkelige oplysninger om et hul i solcelleloven.

Klima- og energiminister Martin Lidegaard ankommer til samråd om solcellesagen i Folketingets klima- og energiudvalg torsdag d. 30 maj 2013 på Christiansborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en »rigtig stor næse«, som et enigt klima- og energiudvalg torsdag eftermiddag har vedtaget at give klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) efter et samråd om sagen vedrørende solcelleloven. Det siger Venstres energiordfører, Lars Christian Lilleholt (V).

»Jeg oplevede en minister, der under samrådet lagde sig fuldstændigt ned og erkendte sit ansvar. Jeg er meget tilfredse med, at han nu bliver tildelt en rigtig stor næse,« siger Venstre-ordføreren.

Sagen drejer sig blandt andet om, hvorvidt Martin Lidegaard vidste, at der var et hul i solcelleloven, inden han vedtog den. Fredag beskrev Berlingske Business, hvordan interne arbejdspapirer fra ministeriet viste, at embedsmænd i ministeriet diskuterede hullet forud for vedtagelsen.

Under samrådet understregede Lidegaard dog, at embedsmændene ikke med vilje har vildledt.

»Der er ikke tale om bevidst vildledning fra embedsmændene side. Der er en fejlvurdering,« siger han.

Det var Enhedslisten, der foreslog udvalget at give ministeren en næse, og derfor er gruppeformand Per Clausen (Ø) tilfreds med udfaldet af sagen.

»Jeg håber og tror på, at det er sidste gang, vi ser ministeren optræde på den måde. Det afgørende er nu, at vi får genetableret et tillidsfuldt samarbejde med ministeren og ministeriet, så vi kan gå videre med at sikre, at solceller også fremadrettet kommer til at spille en vigtig rolle i den danske energipolitik,« siger Per Clausen.

SFs energiordfører, Steen Gade (SF), understreger, at forløbet har været klart utilfredsstillende.

»Det har ministeren jo også givet udtryk for. Der var givet en række indikationer på, at der var et hul i lovgivningen, uden der blev reageret,« siger han.

Martin Lidegaard selv siger, at han ikke bevidst har forsøgt at vildlede nogen.

»Hvorfor i alverden skulle jeg have en interesse i ikke at lukke det hul? Hvis jeg havde vidst, at det var der, havde jeg selvfølgelig lukket det,« siger ministeren.