Lidegaard beklager fejl om solcellelov

Martin Lidegaard står til en næse for sin rolle i den omstridte sag om solcelleloven. Venstres tillid til Lidegaard »hænger i tynd tråd«, siger partiet.

Klima- og energiminister Martin Lidegaard ankommer til samråd om solcellesagen i Folketingets klima- og energiudvalg torsdag d. 30 maj 2013 på Christiansborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) var det ikke bevist, at Folketingets Klima- og Energiudvalg ikke blev oplyst om et gabende hul i solcelleloven, som giver mulighed for at bygge kæmpemæssige solcelleanlæg.

Det siger Lidegaard i et åbent samråd torsdag, hvor han er indkaldt for at forklare sig om hullet i loven, der har fået både Venstre og Enhedslisten til at rette en skarp kritik af ministeren, som ifølge partierne bør tildeles en næse.

»Det er ikke et forsøg på at forholde Folketinget informationer. Vi har fejlvurderet betydningen af information. Det har jeg og mine embedsmænd gjort, og vi beklager. Det må ikke gentage sig,« siger Martin Lidegaard.

Sagen drejer sig blandt andet om, hvorvidt Lidegaard vidste, at der var et hul i solcelleloven, inden han vedtog den.

Fredag beskrev Berlingske Business, hvordan interne arbejdspapirer fra ministeriet viste, at embedsmænd i ministeriet diskuterede hullet forud for vedtagelsen.

Men Lidegaard understreger, at embedsmændene ikke med vilje har vildledt.

»Der er ikke tale om bevidst vildledning fra embedsmændene side. Der er en fejlvurdering,« siger han.

Forud for samrådet var både Enhedslisten og Venstre yderst kritiske overfor ministeren, som begge partier mente stod til en næse.

»Jeg tror sådan set ikke, der er nogen som helst tvivl om, at vi kommer til at give ministeren en næse i dag,« sagde Enhedslistens klima- og energiordfører, Per Clausen (Ø), der mener, at Lidegaard burde lægge sig fladt ned i forbindelse med samrådet.

»Ministeren må erkende, indrømme og beklage, at ministeriet har forsømt at informere Folketingets Klima- og Energiudvalg i den her sag, og det er en meget alvorlig sag, at vi lovgiver på et falsk grundlag og på et tidspunkt, hvor ministeriet ved bedre,« sagde Per Clausen.

Venstres klima- og energiordfører, Lars Christian Lilleholt (V), sagde, at partiets »tillid til ministeren hænger i en tynd tråd i øjeblikket, og ministeren skal i hvert fald tage konsekvensen af nogle af de handlinger eller mangel på handlinger, der er sket.«