Liberale Alliance jubler over konservativ udlændingeudmelding

Liberal Alliances politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll, er lykkelig for De Konservatives udmelding om ikke at ville sortere indvandrere efter nationalitet, som Venstre har foreslået.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De Konservative vil ikke være med til at sortere indvandrere efter nationalitet, som Venstre har foreslået. Det siger partiets nye leder Søren Pape (K), og den udmelding vækker jubel hos Liberal Alliance.

»Jeg har svært ved at få hænderne ned. Jeg er rigtig glad for at K nu også melder ud, at man ikke skal diskriminere folk på baggrund af religion og herkomst, og at det handler om at få dem, der virkelig kan bidrage til det danske samfund, hertil. Det er et synspunkt, som vi synes, vi har stået alene med i et stykke tid, så vi er glade for at have fået en borgerlig allieret,« siger politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll (LA).

Han mener ikke, at uenigheden på udlændingeområdet vil skabe splittelse i den borgerlige lejr.

»Nu er vi to partier, der mener, at det handler om at tiltrække den arbejdskraft, som kan bidrage til det danske samfund og sørge for at holde dem, der vil leve på nas, ude. Det er dejligt, at De Konservative er med på liberal udlændingepolitik.«

Simon Emil Ammitzbøll glæder sig til et tættere parløb med De Konservative fremover.

»For et par måneder siden havde vi måske mest skattepolitikken til fælles. Efter deres landsråd i weekenden kan vi se, vi også har opgøret mod System-Danmark til fælles, og nu har vi så også udlændingepolitikken til fælles.«

Den konservative udmelding kommer samme dag, som arbejdsgiverforeningen Dansk Industri (DI) har inviteret op mod 1.200 erhvervsledere og politikere til topmøde i Forum i København under overskriften »Velkommen, bienvenue, witamy«.

DI ønsker, at Danmark skal være bedre til at tiltrække udenlandsk arbejdskraft og har inviteret både Lars Løkke Rasmussen og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) til topmødet for at diskutere emnet.