Liberal Alliances Ungdom suspenderer formand: Mistænkt for misbrug af andres online konti

Liberal Alliances Ungdom har med øjeblikkelig virkning suspenderet deres landsformand og deres formand for kampagneudvalget. De mistænkes for at have brugt andres konti på sociale medier.

Foto: Pressefoto. Skolevalg 2017.
Læs mere
Fold sammen

Liberal Alliances Ungdom har onsdag valgt at suspendere deres landsformand, Stefan Roy Frederiksen, og deres formand for kampagneudvalget, Mathias Wehrsdorf, med øjeblikkelig virkning. Det oplyser partiet i en pressemeddelelse.

Ungdomspartiets forretningsudvalg har taget beslutningen på baggrund af en mistanke om »uretmæssig adgang til to navngivne medlemmers konti på sociale medier og online kommunikation,« oplyser ungdomspartiet.

Næstformand Amanda Meiner-Madsen er blevet konstitueret som ny landsformand, og hun beklager i meddelelsen den uheldige sag.

»Jeg er rigtig ærgerlig over, at vi skal se sådan en sag i LAU. Beskyldningerne mod Stefan Roy Frederiksen og Mathias Wehrsdorf er underbygget af flere medlemmer, og vi har som ledelse derfor ikke andet valg end at suspendere dem. Jeg glæder mig imidlertid over, at vores vedtægter fungerer, og at systemet virker,« siger hun.

Partiet understreger i samme omgang, at mistanken er isoleret til de to pågældende.

Suspenderingen kommer i kølvandet på Skolevalget sidste uge, som var en stor succes for Liberal Alliances Ungdom. Her gav landets ældste skoleelever partiet 13,5 procent af stemmerne efter partilederdebatter med ungdomspartierne, hvor Stefan Roy Frederiksen var partiets ansigt udadtil.