Liberal Alliance vil legalisere hash og hård narko til eget brug

Liberal Alliance foreslår at lovliggøre besiddelse af narkotika til eget forbrug. Ideen får dog ikke den store støtte fra hverken Socialdemokraterne eller Venstre.

Arkivfoto. Liberal Alliance vil gøre det lovligt at være i besiddelse af hash og hårde stoffer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skal være lovligt at være i besiddelse af hash og hård narko, så længe det er til eget forbrug, mener Liberal Alliance ifølge Politiken.

Partiet foreslår også øget brug af medicinsk anvendt cannabis i sundhedssektoren og anbefaler at fortsætte ordningen med fixerum.

Partiformand Anders Samuelsen (LA) mener, at dansk narkopolitik har slået fejl, og at lovgivningen over for de svagt stillede stofmisbrugere er »ekstremt restriktiv på grund af en moraliserende, formynderisk tilgang over for borgerne«.

»Vi ved, at det ikke hjælper at straffe folk for at være i besiddelse af stoffer. Vi taler ikke om en total liberalisering af handel med stoffer. Det skal stadig være ulovligt at sælge stoffer, men det skal ikke være ulovligt at besidde stoffer«, siger Anders Samuelsen og fortæller, at partiet er inspireret af Portugal.

»Der er rigtig mange, som tager stoffer uden at have et problem med det. Der er nogen, der har et problem med det på grund af deres sociale baggrund, de miljøer, de er i, og så videre. Men de problemer bliver bare forstærket af, at man kriminaliserer dem«, siger Samuelsen til avisen.

Ideen får dog ikke den store støtte fra hverken Socialdemokraterne eller Venstre.

Venstres sundhedsordfører Sophie Løhde (V) tror ikke på »billedet af den lykkelige weekendnarkoman« og mener, at LAs forslag er »den helt forkerte vej at gå«.

»Vi skal absolut ikke lægge op til en udbredelse. Desuden skal vi tage afstand fra heroin i skolegården på landets ungdomsuddannelser - det er jo konsekvensen, hvis man må have det til eget forbrug som myndig«, siger Sophie Løhde.