Liberal Alliance tredjestørst i blå blok

Dansk Folkeparti og Venstre ligger på en delt førsteplads. Det viser det seneste vægtede gennemsnit i Berlingske Barometer.

Foto: Liselotte Sabroe. Liberal Alliance ligger stabilt ifølge Berlingske Barometer.
Læs mere
Fold sammen

Liberal Alliance har ligget utroligt stabilt i meningsmålingerne siden valget. Og det på trods af, at de i den seneste uge har stjålet de politiske overskrifter ved endnu engang at gøre topskattelettelser til den centrale forudsætning for partiets fortsatte støtte til Lars Løkkes regering.

Læs mere: Samuelsen forstærker trussel mod Løkke: Vores garanti er væk

Til valget i juni 2015 fik Liberal Alliance 7,5 procent af stemmerne. I dag ligger partiet til at få 7,9 procent af stemmerne ifølge det seneste vægtede gennemsnit i Berlingske Barometer. Det liberale parti kan således hæfte sig ved en særdeles stabil vælgertilslutning siden valget. Det gør Anders Samuelsen og co. til det tredjestørste parti i blå blok.

Læs mere: Mylenberg: LA vil presse regeringen til at makke ret

Dansk Folkeparti og Venstre ligger til henholdsvis 19,7 procent 18,3 procent af stemmerne. Men fordi begge resultater har en statistisk usikkerhed på 1,4 procent, må de to partier foreløbigt indtage en delt førsteplads som størst i blå blok.

Berlingske Barometer viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, der er blevet offentliggjort inden for de seneste 31 dage. En avanceret model ligger til grund for beregningen. Blandt andet tillægges nyere målinger mere vægt end ældre og de enkelte institutter vægtes efter deres måde at indsamle data på. Gå selv på opdagelse i Berlingske Barometers mange data her.