Liberal Alliance lukker i om massiv ministerkritik fra DF

Transportminister Ole Birk Olesen og Thyra Frank - begge fra LA - har fået hård kritik fra Dansk Folkeparti.

Transportminister Ole Birk Olesen og Thyra Frank - begge fra LA - har fået hård kritik fra Dansk Folkeparti. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix

Ole Birk Olesen er ikke kompetent nok som transportminister, og ældreminister Thyra Frank skal passe sit arbejde og droppe sin »vævende snak«.

Kritikken mod de to ministre fra Liberal Alliance kommer fra VLAK-regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti.

Hos Liberal Alliance ønsker den politiske ordfører, Christina Egelund, ikke at udtale sig om DF's kritik.

»Jeg har ingen kommentarer til det«, skriver Egelund i en sms til Ritzau.

Det er DF's transportordfører, Kim Christiansen, der i et interview med DR langer ud efter transportministeren, som han blandt andet kalder »arrogant«.

Og det er ældreordfører Jeppe Jakobsen (DF), som står for kritikken af Thyra Frank.

Ifølge DF skal hun tage skarp afstand fra praksis på plejehjemmet Lotte, hvor ministeren som leder kopierede arbejdspladsvurderinger fra et andet plejehjem.

DF's ældreordfører vakte i sidste uge ekstra opsigt ved at udtale sig i dobbeltinterview med Socialdemokratiets ældreordfører, Astrid Krag.

Det understreger, at de to partier står sammen om kritikken efter en periode, hvor Astrid Krag var blevet genstand for kritik for at forfølge ældreministeren med nærmest ugentlige samråd.

Uenighederne mellem Kim Christiansen og Ole Birk Olesen kom til udtryk for rullende kameraer tidligere på måneden, da de var med til at fremlægge den nye taxalov på et fælles pressemøde.

Ministeren kaldte aftalen for en åbning for kørselstjenesten Uber på det danske marked. Kim Christiansen stod lige ved siden af Ole Birk Olesen, rystede på hovedet, og kaldte taxaloven for »dødsstødet for Uber«.

DF's gruppeformand, Peter Skaarup, har udtalt, at de to DF-ordførere passer deres arbejde, og at DF-toppen bakker op om kritikken af de to LA-ministre.