Liberal Alliance har bidt sig fast hos vælgerne

Efter en turbulent tid fra 2007 til 2011 har Liberal Alliance i mere end to år haft en uhyre stabil tilslutning på 5 procent, viser et tjek af Berlingske Barometer.

Liberal Alliance har i to år ligget stabilt i meningsmålingerne, viser Berlingske Barometer. På billedet ses partiets formand, Anders Samuelsen, der taler under den nyindførte spørgetime i Folketinget tirsdag 8. oktober 2013. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hver tyvende vælger - svarende til omkring 200.000 vælgere - ville i dag stemme på Liberal Alliance, hvis der var folketingsvalg i morgen. Det viser Berlingske Barometer. Tilslutningen har faktisk været så stabil siden valget i 2011, at partiets mikroskopiske bevægelser i barometeret i mange tilfælde synes at være statistiske tilfældigheder frem for et udtryk for reelle udsving.

Partiets tilslutning ligger ifølge barometeret i dag på helt præcis 5,0 procent. Det er nøjagtig samme tilslutning, som Anders Samuelsen (LA) og partifællerne kunne glæde sig over ved folketingsvalget i 2011. Stabiliteten har vist sig ved, at udsvingene siden da har kun været omkring ét procentpoint i begge retninger.

Stabilitet var ellers langtfra en selvfølge, men snarere et fremmedord, for partiet i tiden før valget i 2011. Her vil politisk interesserede kunne huske, at partiets tilslutning steg til 6 procent fra tæt ved 0 procent.

Det er kun knap fire år siden, at partiet lå og rodede nede ved frysepunktet. Dengang i 2010 væltede partiet frem i meningsmålingerne og opnåede i løbet af kun et halvt år frem til samme niveau som i dag. Men udsvingene var i 2010 markant større end i dag, og der skulle et folketingsvalg til, før partiet nåede den kampform, det har i dag, hvor det med sine foreløbigt stabile 5 procents opbakning for alvor er kommet i god sikkerhedsafstand til nulpunktet.