Lettet Køge-borgmester overlever kupforsøg

Tommy Kamp-skandalen kom ikke i denne omgang til at koste socialdemokraten Marie Stærke borgmesterposten i Køge. Jeg fortsætter mange år endnu, siger hun.

Kandidaterne Marie Stærke, borgmester i Køge, og Thomas Kielgast efter afstemningen, som Stærke vandt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kupforsøget mod Køges socialdemokratiske borgmester Marie Stærke er faldet til jorden, og hun kan dermed fortsætte som partiets spidskandidat også ved kommunalvalget i 2013.

Det står klart efter, resultatet af en urafstemning blandt kommunens socialdemokrater er blevet offentliggjort onsdag aften.

Med stemmerne 197 til Marie Stærke og 165 til udfordreren Thomas Kielgast vandt den 32-årige borgmester komfortabelt.

- Jeg er glad, stolt og ydmyg over, at medlemmerne har givet mig mandat til at fortsætte, siger en tydeligt lettet Marie Stærke til Berlingske Nyhedsbureau.

- Resultatet er et tegn på, at den linje, som jeg har lagt for Køge Kommune, er den, der skal fortsætte, tilføjer hun.

Det var de eskalerende skandale-sager omkring den tidligere S-lokalformand Tommy Kamp, som i januar fik Thomas Kielgast til at udfordre Marie Stærkes borgmesterpost. Tommy Kamp har i dag ikke længere noget med Køge at gøre, ligesom hans venskab med den tidligere top-socialdemokrat, Henrik Sass Larsen, er erklæret for overstået. Det skete dog først længe efter, Henrik Sass Larsen, måtte opgive at blive finansminister i Helle Thorning-Schmidts regering.

På grund af Marie Stærkes tætte tilknytning til både Sass Larsen og Tommy Kamp, mistede hun opbakningen fra sine partikolleger i Køges byråd. I dag erkender hun, at tilliden mellem hende og partifællerne har lidt et knæk:

- Det er klart, at der er nogle skår, der skal klinke. Men jeg forventer at alle er i arbejdstøjet og at byrådsgruppen respektere og anerkender aftenens resultat, siger hun og tilføjer:

- Jeg regner at være borgmester i Køge i mange år endnu.