Lene Espersens krise smitter af på Løkke

Det har været småt med positiv medieomtale af regeringspartierne juli. Lene Espersens rejsesager fylder meget og har trukket statsminister Lars Løkke med ned.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har været en skidt juli måned for regeringen i medierne.

Ikke nok med, at udenrigsminister Lene Espersens (K) ferieafbud til et EU-møde har trukket en lang række negative overskrifter. Hun har ligeledes trukket statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) med i faldet.

Det viser en undersøgelse, som Newswatch har foretaget af samtlige artikler i juli, hvor et folketingsmedlem er blevet nævnt.

- Når man er i et regeringskollegium, kan vi se, at man hænger sammen som ærtehalm. Det vil sige, at en udenrigsministers dårlige omtale afføder en dårlig omtale hos regeringspartneren, siger Jens Kloppenborg-Skrumsager, direktør for Newswatch, der har undersøgt flere end 7000 artikler.

Gennemgangen viser, at Lene Espersen har været omtalt i 1352 artikler i dagbladene. De 60 procent har budt på en negativ omtale af ministeren. Kun 21 procent har været positive.

Ser man på tallene for Lars Løkke Rasmussen er 47 procent af artiklerne negative, mens han får positiv omtale i 29 procent af tilfældene.

Regeringen kan dog glæde sig over, at den ikke har været ene om at tiltrække sig den dårlige medieomtale.

Helle Thorning-Schmidts forkerte oplysninger om sin mands skatteforhold har været med til at give hende en negativ omtale i 58 procent af samtlige artikler.

Men Thornings skattesag betyder dog ikke, at aviserne har glemt Lene Espersens problemer.

- Vi ser, at aviserne og de politiske kommentatorer meget hurtigt begynder at veje de to sager i forhold til hinanden. Hvem har klaret sig bedst? Så genopstår Lene Espersens sag nok engang, siger Jens Kloppenborg-Skrumsager.

/ritzau/