Lene Espersen vil sende indvandrere på familiekurser

Indvandrerfamilier skal sendes på kurser, hvor de skal lære om kvinders rettigheder. Sådan lyder del af udspil fra Det Konservative Folkeparti.

Arkivfoto: Keld Navntoft Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Vi har i Danmark svigtet på den demokratiske integration.

Sådan lyder det i udspillet fra Det Konservative Folkeparti, der på tirsdag præsenterer 13 punkter, der skal rette op på svigtet.

Et af punkterne fokuserer på kvinder og ligestilling, og her går et løsningsforslag på, at familier skal kunne pålægges ophold på højskole/familiekurser, hvis der er konstateret undertrykkelse af familiens kvinder.

- Der er allerede taget hånd om hele strafelementet, men det er jo bare ikke nok. Hvis en fader eksempelvis har fået en dom for at have forsøgt at anvende tvang, så går han jo bare tilbage og tænker de samme tanker igen, siger Konservatives formand, Lene Espersen og fortsætter:

- Det er for at have lidt blødere redskaber. Og jeg tror faktisk, at det kan være ganske udmærket og se, om ikke man kan give dem et andet syn på sagen, ved at de gennemgår en slags forældreprogrammer.

Skærpet opsyn
Lene Espersen pointerer, at det er vigtigt, at der sættes ind allerede fra dag ét. Det generelle fokus skal rettes mod at få formidlet og forklaret, hvorfor de danske værdier er vigtige.

Som en del af integrationsprogrammet, som alle indvandrere gennemgår, skal der derfor indføres obligatoriske og målrettede kurser i kvinders rettigheder, ligestilling og arbejdsmarkedsvilkår.

- Vi har jo troet, at hvis man bare lærer dansk og får et arbejde, så kommer resten af sig selv. Det gør den altså ikke. Der hvor vi kan se, at integrationen stadig ikke er på plads nede i dybden er, at der slet ikke er den samme forståelse og accept af vores værdier. Derfor tror vi, at der skal noget ekstra til, siger formanden.

Som en del af udspillet vil partiet også indføre obligatorisk undervisning i ‘demokratisk medborgerskab’ i folkeskolen fra 1.-10. klasse.

Desuden skal landets friskoler – herunder de arabiske og muslimske friskoler – under skærpet opsyn for at forhindre undervisning, der skaber had og foragt for danske værdier.