Lene Espersen undskylder sin Mallorca-tur

Lene Espersen beklager sin private ferierejse til Mallorca. Jeg undskylder, at den sag har fyldt alt for meget, siger partilederen.

Udenrigsminister Lene Espersen (K) siger nu undskyld for at have meldt afbud til det arktiske topmøde tidligere på året, hvor blandt andre Hillary Clinton deltog. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udenrigsminister Lene Espersen (K) siger nu undskyld for at have meldt afbud til det arktiske topmøde tidligere på året, hvor blandt andre Hillary Clinton deltog.

Undskyldningen kommer efter svage meningsmålinger for VKO.

- For mit eget partis vedkommende er der ingen tvivl om, at der har været mange andre sager, ikke mindst desværre min egen feriesag, som jeg beklager og er ked af. Jeg undskylder, at den sag har fyldt alt for meget og har derfor fjernet fokus fra god konservativ politik, siger Lene Espersen.

LÆS OGSÅ:
Lene Espersens troværdighed i bund

Over for Politiken uddyber hun undskyldningen:

- Over 60 dage har det her været en sag, der har fyldt alt i medierne, og jeg er nået frem til, at jeg har været alt for stædig - jeg er jo nordjyde, og jeg er vant til at stå ved det, jeg mener. Men i den her sag, har jeg truffet en forkert beslutning. Det er den dummeste beslutning, jeg har truffet i hele mit politiske liv, siger Lene Espersen til politiken.dk.

Lene Espersen har tidligere beklaget forløbet og sagt, at hun har "taget kritikken til mig, og den har selvfølgelig gjort mig klogere". Men en egentlig undskyldning er ikke komet før nu.

LÆS OGSÅ: Lene Espersen i endnu en rejsesag

Lene Espersen har siden afbuddet til fordel for en familieferie været under heftig beskydning, og sagen vurderes at have kostet partiet i meningsmålingerne. I Ritzaus seneste meningsmåling lå De Konservative til historisk dårlige 7,2 procent af stemmerne.

Og i en rundspørge i det konservative bagland tidligere denne uge, sagde 11 konservative lokalformænd, at der i partiet findes andre end Lene Espersen, som ville være bedre som leder af partiet.

/ritzau/