Lene Espersen: Jeg har lært af kritikken

Den Konservative partiformand erkender, at hendes troværdighed har lidt skade efter afbud til Hillary Clinton.

Lene Espersen er overbevist om, at hun nok skal genvinde vælgernes tillid. Fold sammen
Læs mere
Foto: ATEF SAFADI

Hvis ikke udenrigsminister Lene Espersen (K) i marts havde foretrukket en Mallorca-ferietur frem for et vigtigt møde med blandt andet den amerikanske udenrigsminister Hillary Clinton, havde vælgerne ikke dømt hende så hårdt.

Det vurderer hun selv ovenpå en ny særlig troværdighedsmåling i dagens udgave af Berlingske Tidende, der sender hende helt ned i bunden af skalaen over troværdige politikere. Kun DF-leder Pia Kjærsgaard er ringere placeret.

- Jeg tager kritikken til mig. Jeg har lært af den. Og lige nu har jeg en meget, meget hektisk rejseaktivitet. Ikke mindst fordi jeg tror på, at hvis jeg leverer solide udenrigspolitiske resultater, så skal tilliden til mig som minister nok vende tilbage igen, siger Lene Espersen til TV 2 Nyhederne.

Lene E.: Jeg skal nok komme tilbage

Undersøgelsen er udviklet af Københavns Universitet og handelshøjskolen CBS, og den måler troværdighed ud fra en lang række parametre som saglighed, intelligens, evnen til at indrømme fejl og se en sag fra begge sider, og den er foretaget af Gallup, der har interviewet 1.572 repræsentativt udvalgte danskere.

Grafik: Se hvilke politikere der scorer højest på barometret
Din mening: Hvilken politiker anser du for mest troværdig?

Undersøgelsen er lavet i begyndelsen af maj og er en gentagelse af en undersøgelse fra 2007. Her var Lene Espersen vurderet som den fjerde-mest troværdige politiker. Den konservative partiformand føler sig da også overbevist om, at hendes bundskraber-placering kun er midlertidig.

- Jeg har jo altid ligget meget højt i troværdighedsmålingerne. Det, tror jeg, skyldes en kombination af, at jeg prøver at bevare den sunde fornuft, og så at jeg forsøger at levere politiske resultater, Og det er naturligvis det, jeg bare skal blive ved med at gøre fremover, hvis jeg skal tilbage til toppen af troværdighedsmålingerne. Og det skal jeg nok komme, siger Lene Espersen.