Lene Espersen: Jeg beklager

- Jeg har fået en lærestreg i den her sag, lyder det fra Lene Espersen om hendes svar i sagen om sygehusoverbetalingen.

De Konservative fortsatte søndag deres årlige 2-dages landsrådmøde i Aalborg Kongres og Kulturcenter. Her ses Lene Espersen på talerstolen Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udenrigsminister Lene Espersen (K) beklager nu sit ufyldestgørende eller misvisende svar i sagen om overbetalingen af privathospitalerne.

- Jeg er ked af, at sagen er, som den er, for jeg har meget stor respekt for Folketinget. Jeg har været folketingsmedlem i 16 år, og selvfølgelig skal jeg svare ordentlig på spørgsmål, siger Lene Espersen og fortsætter.

- Jeg svarer på et spørgsmål, som slet ikke hører til mit ministerområde, så jeg har fået en lærestreg i den her sag, siger Lene Espersen.

Læs også: Det mener vennerne om mailsagen

Lene Espersen beklagelse kommer, inden statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mandag skal forklare Folketingets udvalg for forretningsordenen, om det er VK-regeringens holdning, at ministre kan undlade at svare på, hvad de bliver spurgt om.

Det sker, efter gruppeformændene fra De Radikale, Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten i et fælles brev til Folketingets formand har skrevet, at de er "dybt chokerede" over Lene Espersens udtalelser om ministres besvarelser af spørgsmål fra Folketinget.

Den tidligere økonomi- og erhvervsminister har forsvaret sin besvarelse af spørgsmålet om overbetalingen af privathospitalerne med, at det er normalt, at politikere ikke svarer på, hvad de bliver spurgt om.

Selv om Lene Espersen ikke vil tage ordet undskyld i sin mund så erkender hun, at hendes svar ikke var godt nok.

- Jeg er ked af det, for man skal selvfølgelig svare fyldestgørende på de spørgsmål, der bliver stillet til én, siger hun.

Lene Espersen har blandt andet forklaret, at "nu er det sådan, at når man er nede i folketingssalen, må en minister sådan set vælge at svare, som man vil - man skal bare svare sandt".

/ritzau/