Lene Espersen i endnu en rejsesag

En skattebetalt tur til en fest i Sydspanien, er blevet et nyt problem for Lene Espersen.

Foto: Jeppe Bøje Nielsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vicestatsminister og udenrigsminister Lene Espersen (K), er viklet ind i endnu en rejsesag.

Ifølge B.T. var Lene Espersen i foråret så ivrig efter at rejse til Malaga for at holde gallafest med udlandsdanskere i anledning af Dronning Margrethes fødselsdag, at Udenrigsministeriets embedsmænd i al hast måtte arrangere et møde med den spanske udenrigsminister for at turen til Malaga kunne retfærdiggøres.

Ministerens mor, Inger Tanggaard Espersen, var blandt gæsterne til
gallafesten for 200 danskere i foreningen Danes Worldwide i Sydspanien.

Embedsmænd i Udenrigsministeriet havde givet Lene Espersen besked om, at gallafesten i Malaga ikke var »tung nok« til at en dansk udenrigsminister kunne bruge tid på den, bekræfter ministersekretariatet i Udenrigsministeriet overfor B.T.

Men så fik Lene Espersen embedsmændene til at arrangere et møde med den spanske udenrigsminister Miguel Moratinos.

Rejsen til Spanien blev planlagt, da Lene Espersen var økonomi- og erhvervsminister. Da hun i februar blev udenrigsminister, blev Lene Espersens kalender gennemgået med en tættekam med henblik på at luge ud i unødvendige arrangementer.

Det var ved denne gennemgang af ministeriets embedsmand opdagede at Danmarks nye udenrigsminister havde lovet at tage til Malaga - og det var også her, at embedsmændene gjorde det klart, at ministerens kalender var alt for presset til et arrangement af denne type.

Den nye rejsesag kommer, efter at den konservative leder i marts meldte afbud til Arctic 5-topmødet i Canada, fordi hun hellere ville på ferie med sin mand og sine børn på Mallorca.

Over for B.T. afviser Lene Espersen, at hun rejste til Spanien for at møde sin mor.

- Jeg kan på det kraftigste afvise, at mit møde med den spanske udenrigsminister og efterfølgende tale til Danes Worldswide havde noget som helst med min mors tilstedeværelse at gøre. Min mor var der i anden anledning, og uafhængigt af min rejse, i Malaga og deltog efter invitation fra Danes Worldwide i middagen, skriver Lene Espersen i sit svar på B.T.s skriftlige henvendelse.