Lene E. beskyldes for at sylte Kam-sag

EU-kommissær er bekymret over, at Tyskland ikke vil udlevere nazistisk krigsforbryder. Kommissæren mangler opbakning fra den danske justitsminister, lyder det.

EU's indgreb viser, at Lene Espersen (K) ikke har presset nok på for at få den drabsmistænkte nazist Søren Kam udleveret fra Tyskland.

Sådan lød det onsdag fra formanden for Folketingets Retsudvalg, Peter Skaarup (DF), og foreningen Aktive Modstandsfolk efter nyheden om, at den danske justitsminister nu vil kontakte EU's justitskommissær, Franco Frattini.

- Jeg undrer mig over, at justitsministeren ikke langt tidligere og mere aktivt har benyttet Frattinis kritik af Tyskland til at udstede en ny arrestordre, sagde Skaarup.

Under en statusredegørelse om den europæiske arrestordre var Frattini den 11. juli særlig kritisk over for Belgien og Tyskland, der ikke havde leveret fuldstændige data. Specifikt så han den tyske afvisning af at udlevere Kam som så "bekymrende", at den tyske regering må redegøre for det.

Omvendt mener Espersen ifølge et folketingssvar til Skaarup, at tyskerne overholder reglerne i aftalen om arrestordren, både i Kam-sagen og mere generelt.

/ritzau/