Lempede regler gav 234 dansk statsborgerskab

Regeringen har taget de første spæde skridt i retningen af at realisere de nye statsborgerskabsregler. Det betyder, at 234 personer fredag fik statsborgerskab efter regeringens nye lempede krav.

ARKIVFOTO fra statsborgerskabsdagen i 2012 , hvor nye danske statsborgere kunne møde landets politikere. Statsminister Helle Thorning-Schmidt bliver fotograferet Fold sammen
Læs mere
Foto: NIels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fredag blev 234 personer for første gang tilkendt dansk statsborgerskab efter nogle af regeringens nye retningslinjer. Her er kravet til ansøgernes danskkundskaber blandt andet lempet en smule og i stedet for at have været selvforsørgende i 4,5 år ud af fem, skal man nu kun have været det i 2,5 ud af fem år.

»Jeg er glad for, at denne regering står bag en integrationspolitik, som vi igen kan være bekendt. Vi har lempet danskkravene, så flygtninge uden lang uddannelse også får en chance for at blive statsborgere. Og vi giver handicappede og syge yderligere muligheder for dispensation, så man også har mulighed for statsborgerskab, hvis man for eksempel er traumatiseret eller såret efter krig,« siger SFs rets- og integrationsordfører, Karina Lorentzen (SF).

De 234 personer, der fredag fik tildelt deres danske statsborgerskab, var dog ikke oppe til regeringens nye statsborgerskabstest, der forventes af blive indført til sommer næste år. Testen skal erstatte den omdiskuterede indfødsretsprøve, som VKO-regeringen vedtog i 2005, og som testede ansøgernes viden i dansk kultur og historie med spørgsmål om alt fra Grundtvig til håndboldpigernes OL-triumf.

Regeringens nye test vil i højere grad fokusere på hverdagsliv og politisk engagement.

Ud over de 234 personer fik 875 øvrige personer også tildelt et dansk statsborgerskab fredag.