Leif Lahn: Vi står fast på næsen til Troels Lund

Regeringen og dens støttepartier står fast på, at tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen skal have en politisk næse for sin rolle i skattesagen, lyder det fra Socialdemokraternes gruppeformand.

Arkivfoto. Troels Lund Poulsen får nu en næse for sin rolle i sagen om læk af fortrolige oplysninger i Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Folketingets røde partier står stadig fast på, at den tidligere Venstre-skatteminister Troels Lund Poulsen (V) skal have en næse for sin rolle i den såkaldte skattesag.

Og det ændrer ikke på noget, at de borgerlige over den seneste uge har udfærdiget en mindretalsudtalelse i sagen, hvori de gør det klart, at Troels Lund Poulsen efter deres opfattelse ikke skal have en næse.

Det siger formanden for udvalget, der onsdag drøfter den politiske næse, Leif Lahn Jensen (S) på vej ind til mødet i Underudvalget under Udvalget for Forretningsordenen i Folketinget.

»Nu skal vi også kigge på de borgerlige, der har lavet et forslag, og så sende det videre til høring hos ministrene, som skal have mulighed for at svare på det,« siger Leif Lahn Jensen.

Den politiske næse var sidste uge lige ved at blive uddelt, men en række spørgsmål i udvalget udskød beslutningen med en uge.

Det har dog ikke ændret ved rød bloks kritik, understreger Leif Lahn Jensen.

»Selvfølgelig står vi samme sted, for vi mener, at der er sket en ulovlighed, der er fuldstændig horribel i et retssamfund som det danske. Der skal placeres et ansvar. Det er sådan, at det altid må være ministeren, der har et ansvar,« siger Leif Lahn Jensen, der ikke kan forstå, at den borgerlige fløj ikke bakker op om kritikken.

»Det undrer mig såre, hvis de borgerlige ikke kan være med. For så siger de, at det, der er sket, er i orden,« siger han.

Et smalt flertal bestående af regeringen, Enhedslisten og SF mener, at Troels Lund Poulsen som daværende øverste chef i Skatteministeriet bærer det endelige ansvar for blandt andet lækket af private oplysninger om Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag til BT op til folketingsvalget i 2011.