Leif Lahn bekræfter: Er kandidat til magtfuld post

Socialdemokraternes Leif Lahn Jensen bekræfter, at han er kandidat til posten som partiets gruppeformand. Der er angiveligt bred opbakning til den nuværende arbejdsmarkedsordfører.

Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører Leif Lahn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares

Socialdemokraternes nuværende arbejdsmarkedsordfører, Leif Lahn Jensen (S), bekræfter overfor Berlingske, at han er kandidat til at overtage posten som partiets gruppeformand efter Henrik Dam Kristensen (S).

»Ja, jeg er kandidat. Men nu må vi afvente det konstituerende gruppemøde,« siger Leif Lahn Jensen.

Ifølge Berlingskes oplysninger er alle tre kaffeklubber i Socialdemokratiet enige om at pege på Leif Lahn Jensen, der selv tilhører »Morgenmadsklubben«. Den tæller også blandt andet finansminister Bjarne Corydon (S), erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S), tidligere justitsminister Morten Bødskov (S) og den nu tidligere gruppeformand Henrik Dam Kristensen (S), der har overtaget Beskæftigelsesministeriet.

Partiets to andre kaffeklubber, »Rustbankerne« og »Netværket«, er i følge Berlingskes oplysninger enige med »Morgenmadsklubben« om at pege på Leif Lahn som ny gruppeformand.

Valget af den nye gruppeformand finder først sted tirsdag i næste uge, når politikerne er tilbage fra efterårsferie.

På det gruppemøde skal der også fordeles nye ordførerskaber, da Leif Lahn Jensen forlader posten som arbejdsmarkedsordfører, hvis han bliver udpeget som gruppeformand.