Nyhedsvarsel
Politik

Lastbil brugt til frygteligt angreb i Nice: 80 personer er dræbt

Mange mennesker er blevet dræbt i et terrorangreb i den franske by Nice sent torsdag aften. Præsident Hollande kalder det »terror«.

FRANCE-CRASH/
Politifolk og retsmedicinere står ved lastbilen, der blev brugt til angrebet. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIC GAILLARD

Mindst 80 personer er dræbt i et terrorangreb i den sydfranske by Nice sent torsdag aften, hvor en lastbil pløjede igennem en stor menneskemængde, der var samlet for at fejre den franske nationaldag, Bastilledagen.

Derudover er 18 personer i livsfare og langt flere sårede, skriver den franske avis Le Figaro.

Lokale myndigheder oplyser, at politiet i Nice har skudt og dræbt lastbilens chauffør, som ifølge AFP også skød mod folkemængden, mens han kørte.

Det er endnu ikke bekræftet, hvem personen er, og om der er medsammensvorne, men politikilder oplyser til nyhedsbureauet AFP, at der er fundet id-papirer i lastbilen, som tilhører en lokal 31-årig fransk-tuneser. Ingen gruppe eller organisation har endnu taget ansvaret for episoden.

Præsident: Det er terror

Frankrigs præsident, François Hollande, kalder i en tv-transmitteret tale natten til onsdag angrebet for »terror.«

- Frankrig er igen ramt af terror. 77 er døde i angrebet, deriblandt adskillige børn, siger præsidenten. Der meldes om mere end 100 sårede.

Ifølge Udenrigsministeriets Borgerservice er der foreløbigt ingen meldinger om, at der skulle være danskere blandt de omkomne eller sårede ved angrebet.

- Vi er i kontakt med de franske myndigheder, og de orienterer os, hvis det skulle være tilfældet, siger Martin Ellehøj, vagthavende chef ved Borgerservice.

Udenrigsministeriet opfordrer danskere i området til at kontakte deres pårørende.

Video viser lastbil speede op

Angrebet fandt sted på hovedgaden Promenade des Anglais i Nice og startede omkring klokken 22.30 torsdag aften. Den hvide lastbil kørte langsomt hen mod menneskemængden og speedede derefter op. Lastbilen pløjede i høj fart mennesker ned langs ruten og nåede at køre to kilometer, før den blev bragt til standsning.

Vidner siger til den britiske avis The Guardian, at føreren af bilen kørte i zigzag, så han kunne ramme flest muligt.

En tysk video viser, hvordan angrebet startede. Videoen kan du se her:

 

Efter angrebet var der paniske scener i kystbyen, hvor folk flygtede fra gerningsstedet.

Den franske antiterror-enhed har ifølge nyhedsbureauet AFP overtaget efterforskningen af angrebet.

Frankrig blev 13. november 2015 ramt af et angreb, der var iscenesat af den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat. Dengang led 130 mennesker døden i Paris.