Lars Seier Christensen til blå blok: Kom til Schweiz - I kan bo i mit hus

I et opslag på Facebook opfordrer tidligere direktør i Saxo Bank Lars Seier Christensen blå blok til at sætte sig sammen og finde frem til en løsning væk fra mediernes søgelys. Han stiller gerne sit hus i Schweiz til rådighed.

Tidligere direktør i Saxo Bank Lars Seier Christensen tror på,at blå blok kan finde en løsning på konflikten om topskattelettelser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph

Ifølge Lars Seier Christensen, milliardær, udlandsdansker og støtter af Liberal Alliance, er statsminister, Lars Løkke Rasmussen, ene og alene skyld i den nuværende konflikt i blå blok.

Liberal Alliances krav om topskattelettelser blev skrevet ind som en del af regeringsgrundlaget, skriver Lars Seier Christensen på Facebook. Dog var topskattelettelser ikke en del af regeringens 2025-plan, der blev fremlagt i tirsdags. Det fik formand for Liberal Alliance, Anders Samuelsen, til at true med at vælte regeringen. Sådan startede konflikten for alvor.

»Jeg mener, at ansvaret for at finde en løsning hviler tungt på statsministeren. Hvis han i iveren efter at blive statsminister har udstedt løfter uden dækning, så må han selv overbevise sit parlamentariske grundlag om at bakke ham op,« skriver Lars Seier Christensen i opslaget.

Han er sikker på, at Liberal Alliance gerne vil være med til at ’lande en stor aftale, der er god for Danmark’, som han skriver. Men Lars Seier Christensen opfordrer de blå partier til at mødes væk fra mediernes søgelys og komme til enighed.

»Derefter går I ud samlet og bakker op om løsningen, fordi I vil Danmark det bedste. Hele blå blok vil gå frem på den basis. Jeg stiller gerne mit hus til rådighed her i Schweiz. Så kan jeg også lige vise jer, mens I er her, hvordan man kan køre et land bedre og mere effektivt, selvom skattetrykket er 32 pct i stedet for 50 pct,« skriver han.