Lars Seier åbner champagne for ministerposter: »Nu får LA indflydelse på det hele«

Lars Seier Christensen går ikke »i sort« over tabte topskattelettelser, som ellers var et ultimativt krav for LA.

ARKIVFOTO fra Liberal Alliances landsmøde tidligere på året. Anders Samuelsen sammen med Lars Seier Christensen efter hans tale. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Anders' principfasthed har ført til en kæmpetriumf.«

Sådan lyder det fra Saxo Bank-stifter Lars Seier Christensen med henvisning til, at Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, formentlig snart får en ministerpost, når partiet som ventet går med i en trekløverregering.

Der er til gengæld ikke udsigt til, at Liberal Alliance får de topskattelettelser, som partiet har truet med at vælte Venstre-regeringen over.

Men det er ikke noget »at gå i sort« over, skriver Lars Seier Christensen på Facebook. Han kalder udviklingen for partiets »hidtil største succes«.

»Topskattelettelser versus ministerbil, lyder det. Også fra nogle af vore egne. Det er en komplet misforståelse,« skriver Lars Seier Christensen og tilføjer:

»Anders' principfasthed har ført til en kæmpetriumf, og i stedet for at slås om en ganske lille del af statsbudgettet, får LA nu indflydelse på det hele i stedet.«

Udmeldingen er opsigtsvækkende, fordi Lars Seier Christensen i opgøret om topskatten er blevet set som den kompromisløse indpisker i Liberal Alliances bagland.

Rigmanden har tidligere fastslået, at Lars Løkke Rasmussen stod over for en »besværlig og ydmygende proces«, før statsministeren »alligevel kommer til at give sig« på topskatten.

»Ufatteligt at man ikke kan forstå så klar en besked, som den Anders (Samuelsen, red.) har givet,« har Lars Seier tidligere skrevet på Facebook med henvisning til Samuelsens ultimative krav.

Da opgøret om topskatten var på sit højeste, mødtes Lars Løkke Rasmussen med Lars Seier Christensen på en café i København.

Flere kilder oplyste dengang til Ekstra Bladet, at Seier og Løkke havde haft en højlydt diskussion. Det afviste Lars Seier Christensen dog.

Og eventuelt knubbede ord er i hvert fald glemt nu. Lars Seier skriver på Facebook:

»Åbn en flaske champagne i aften - det har jeg tænkt mig at gøre - hvis jeg overhovedet kan vente så længe!«

Han mener, at den kommende trekløverregering vil præsentere »det mest ambitiøse regeringsgrundlag i nyere tids danmarkshistorie«.

»Det trænger vi til, og det er hvad, vi kommer til at se.«

»Kan der blive andre, stærkere samlede løsninger end fokuseringen på nøjagtigt fem procent topskat hele vejen op, så kommer jeg personligt ikke til at gå i sort. Så tager vi det senere,« skriver Lars Seier Christensen.

/ritzau/