Lars Løkke vil gå til valg på efterløn

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er angiveligt klar til at reformere efterlønnen.

Lars Løkke Rasmussen (V) er angiveligt parat til at reformere efterlønnen for at skabe en klar kant til oppositionen forud for et folketingsvalg, skriver pol.dk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu bliver der igen skabt usikkerhed om reglerne for danskernes tilbagetrækning til efterløn.

Ifølge Politiken vil statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i sin nytårstale opfordre partierne bag velfærdsforliget til at lave en mere ambitiøs reform af efterlønnen end det forlig, der blev indgået i 2006.

Samtidig søsætter Venstre en storstilet annoncekampagne i bl.a. Politiken og Berlingske Tidende, hvor statsministeren forbereder danskerne på reformer i 2011.

- Med kun halvdelen i arbejde og en faldende olieproduktion, ja, så mener jeg, at det er nødvendigt at være åben for reformer. Det er en virkelighed, vi bliver nødt til at forholde os til i det nye år, hvis vi vil sikre et Danmark med varig velfærd, siger statsministeren i det åbne brev til danskerne.

Din mening:

Ifølge Politikens oplysninger har statsministeren længe overvejet en ændring af efterlønnen, og meget tyder nu på, at nytårstalen skal være affyringsrampen for det budskab, som siden Poul Nyrups løftebrud i 1998 har været tabu i dansk politik.

Sådan argumenterer Løkke for reformer på Venstres hjemmeside: