Lars Løkke: Pendlere skal billigere over Storebælt

Lars Løkke Rasmussen vil gøre det billigere for pendlere at komme over Storebælt. Konservative bakker op, og Socialdemokraterne er villige til at se på forslaget.

Foto: Morten Stricker. Venstres formand Lars Løkke Rasmussen besøgte torsdag politigården i Holstebro.
Læs mere
Fold sammen

Det skal være billigere for pendlere at krydse Storebælt. Hele 40 procent i besparelse vil Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), give pendlerne, meddeler han i et debatindlæg i Fyens Stiftstidende tirsdag.

Det sker efter, at avisen igennem længere tid har kørt en kampagne mod broafgiften. »Broafgift nej tak« står der på et klistermærkat, som læserne har fået med deres avis.

Helt så langt som at sløjfe broafgiften for alle vil Lars Løkke Rasmussen dog ikke gå, men Venstre foreslår, at prisen på et pendlerkort for bilister sættes ned fra 3.920 kroner om måneden til 3.000 kroner, skriver fyens.dk. Oveni vil Venstre øge skattefradraget for bropendlerne fra 90 kroner per tur til 110 kroner. Det giver tilsammen en besparelse på 40 procent.

»Når vi tilskynder danskerne til at tage et arbejde, som er længere væk end nabokommunen, skal vi også forbedre mulighederne for at pendle på tværs af Danmark,« skriver Lars Løkke Rasmussen ifølge fyens.dk i tirsdagens debatindlæg.

Ifølge avisen er det cirka 1.000 personer, der dagligt pendler over Storebæltsbroen.

Venstre slår fast, at man efter næste folketingsvalg vil indkalde forligsparterne bag Storebæltsbroen for at forhandle besparelsen hjem.

Forligsparterne tæller De Konservative, som er positivt stemt over for forslaget og ønsker at gå endnu længere, samt Socialdemokraterne, som ifølge transportordfører Rasmus Prehn (S) vil se på forslaget.