Lars Løkke og Mette Frederiksen tørner sammen tirsdag

Tirsdag aften står Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen over for hinanden, når TV 2 afholder debat.

(ARKIV) Statsminister Lars Løkke Rasmussen og Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, skal tirsdag aften debattere på TV 2. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Tirsdag aften står statsminister Lars Løkke Rasmussen og Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen over for hinanden i en debat.

Debatten kommer til at foregå på TV 2 tirsdag aften klokken 19, og den vil handle om pension.

Det bekræfter Jacob Kwon, der er chefredaktør på »TV 2 Nyhederne« til Berlingske.

»Mødet mellem de to er nu bekræftet,« siger Jacob Kwon.

Tre invitationer

Før debatten kan finde sted tirsdag, har TV 2 været nødt til at invitere de to kandidater tre gange. Første invitation var til en debat, der skulle have fundet sted søndag aften i 19-nyhederne.

»Egentlig var det meningen, at jeg skulle have brugt min søndag aften i sådan en miniduel med Mette Frederiksen på »TV 2 Nyhederne«, hvor det var meningen, at vi skulle diskutere pension. Men det kunne hun vist ikke få til at passe ind i sin kalender, og det blev derfor aflyst, og det er selvfølgelig ærgerligt,« sagde Lars Løkke Rasmussen søndag, da han sendte live på Facebook.

Socialdemokraterne mener dog ikke, at der var tale om en aflysning, idet aftalen aldrig var bekræftet. Det bekræfter Jacob Kwon fra TV 2.

»Det er korrekt, at Mette Frederiksen ikke aflyste en aftale, for der var ingen aftale. Vi inviterede fredag formiddag ved titiden både Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen til debat om pension søndag aften i vores 19-nyheder. I løbet af nogle timer havde vi tilsagn fra Lars Løkke Rasmussen, mens Mette Frederiksens folk meddelte, at de ikke kunne give et tilsagn med det samme. Vi rykkede flere gange i løbet af fredagen, men fik først lørdag over middag besked om, at Frederiksen af private årsager ikke kunne deltage i debat søndag aften,« siger Jacob Kwon, der er chefredaktør på »TV 2 Nyhederne«.

Da TV 2 så sendte en ny invitation til en debat i aften, mandag, mellem de to kandidater, var det Lars Løkke Rasmussen, der måtte takke nej til invitationen. Tirsdag aften er begge statsministerkandidater dog klar til at debattere på TV 2 i forbindelse med »19-Nyhederne«.