Lars Løkke og Kristian Jensens kolleger siger farvel: »Det er helt igennem urimeligt og uværdigt«

Flere politiske topfolk kommenterer på Lars Løkke og Kristian Jensens afgang. »Tak for kampen« samt for samarbejde på tværs af partier, lyder det fra flere, mens også ord som »uværdigt« og »urimeligt« knyttes til de sidste ugers hændelser.

Jan E. Jørgensen kalder det »helt igennem urimeligt og uværdigt«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Siden Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen begge har offentliggjort deres afgang fra formandskabet i Venstre, er Twitter eksploderet med hilsner fra en lang række nuværende og tidligere toppolitikere, der siger farvel til sine to kolleger.

Flere kolleger fra Venstre har på de sociale medier meldt ud og vist sympati og taknemmelighed overfor det nu afgåede formandskab.

Flere melder om urimelighed og uretfærdighed, men gennemgående er en taknemmelighed for de to politikeres politiske indsats gennem årene.

Også nuværende statsminister Mette Frederiksen, der i juni overtog nøglerne til Statsministeriet fra Lars Løkke, har delt sin medfølelse på Facebook med ordene »politik er sommetider en barsk affære.«

Ligeledes melder nuværende og tidligere politiske samarbejdspartnere sig i koret og udtrykker deres medfølelse.

Ligesom medspillere er også politiske modstandere ude og vise medfølelse. »fra hjertet tak«, lyder det blandt andet, ligesom at Pia Olsen Dyhr sender en venskabelig hilsen til Kristian Jensen.