Lars Løkke klar med sit eget hold

Søren Gade trækker sig som minister. Stor regeringsrokade præsenteres tirsdag.

Søren Gade trækker sig som minister. Stor regeringsrokade præsenteres tirsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter lang tids pres valgte forsvarsminister Søren Gade (V) mandag aften at trække sig fra regeringen, og samtidig valgte han højst overraskende at stoppe fuldstændig i politik.

»Når jeg vælger at træde tilbage nu, skyldes det blandt andet, at der det seneste halve år har været for meget fokus på mig som person og for lidt fokus på de mange ansatte inden for ressortområdet,« skriver Gade i en pressemeddelelse.

Dermed mister Venstre en af sine allermest populære ministre, der også var tiltænkt en central rolle i partiet på længere sigt, men massiv beskydning fra oppositionen og flere dårlige sager satte i aftes en brat stopper for det.

Derimod åbner Gades exit for en større regeringsrokade, som efter alt at dømme kommer allerede tirsdag.

Læs om de nye  ministre her

Berlingske Tidende erfarer, at udviklingsminister Ulla Tørnæs mod sin vilje er på vej ud af regeringen, og hun afløses angiveligt af Venstres udenrigsordfører, Søren Pind.

Højst overraskende er skatteminister og næstformand i Venstre, Kristian Jensen, også på vej ud for i stedet at blive formand for partiets folketingsgruppe.

THOMAS LARSEN: VK indleder offensiv
DIN MENING: Hvad mener du om regeringsrokaden?
Læs også: Gade stopper som minister

Den Konservative formand, Lene Espersen, skal efter alt at dømme overtage Udenrigsministeriet efter partifællen Per Stig Møller. Her er det de Konservatives håb, at Lene Espersen får en post med mere folkelig gennemslagskraft. 

Til gengæld tyder det på, at Per Stig Møller skal overtage kulturministerposten efter Carina Christensen, der længe har været vurderet som et af regerings svageste kort.

Justitsminister Brian Mikkelsen (K)  ser ud til at skulle overtage posten som økonomi- og erhvervsminister, og ifølge Berlingske Tidendes oplysninger er transportminister Lars Barfoed en mulig ny justitsminister.

En anden minister, der længe har været anset for at være på vippen, er videnskabsminister Helge Sander (V). Et godt bud er, at hans post bliver overtaget af Malou Aamund, der har en stor stjerne i Statsministeriet.

Foruden den omfattende ministerrokade ventes det, at Lars Løkke Rasmussen tirsdag præsenterer et helt nyt regeringsgrundlag.