Lars Løkke: Grundlæggende den samme regering

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen siger, at regeringsrokaden er udtryk for, at regeringen har udtømt sit regeringsgrundlag og ikke har mere at byde på rent politisk.

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen flankeret af Ellen Trane Nørby og Kristian Jensen ved Venstres sommergruppemøde i Vemb. Fold sammen
Læs mere
Foto: ASTRID DALUM

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen (V) har ikke meget til overs for statsminister Helle Thorning-Schmidts regeringsrokade.

»Personsammensætningen interesserer mig ikke. For mig er det grundlæggende den samme regering. To socialdemokrater er ude, en er kommet ind. Det, der interesserer mig, er politikken. Det har vi ikke fået noget svar på,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Han mener, at regeringen er ved at løbe tør for politiske ideer.

»Regeringen har udtømt regeringsgrundlaget. Der kommer en klimaplan i næste uge, og den er vi dybt bekymret for, fordi det risikerer at øge omkostningsniveauet og fjerne arbejdspladser, men ellers har regeringen ikke noget på programmet. Jeg mener, regeringen skylder os en plan for, hvad man vil de næste to år, hvis vi antager, der er to år til næste valg,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Spørgsmål: Hvad mener du om statsministerens timing af regeringsrokaden?

»Det er noget, statsministeren bestemmer, det har jeg ikke nogen kommentar til. Det interesserer mig egentlig ikke, og jeg tror heller, det interesserer danskerne. Det er fin kolorit at se ministre køre ud fra Amalienborg. Men det, der optager danskerne, det er hvem, der kan give konkrete svar på konkrete udfordringer ude i virkeligheden,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Flere af Venstres folketingsmedlemmer gav fredag på Twitter udtryk for, at regeringsrokaden havde til formål at stjæle billedet fra Venstres sommergruppemøde i Vemb i Vestjylland. Det førte til en række tweets med hashtagget »Panikrokade«.