Lars Løkke går i rette med Trumps Twitter-politik

Der er ikke plads til nuancer, når man kommer med sine politiske udmeldinger på Twitter, siger statsminister.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) går under tirsdagens spørgetime i folketingssalen i rette med den amerikanske præsident, Donald Trumps, udmeldinger på Twitter. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) går under tirsdagens spørgetime i folketingssalen i rette med den amerikanske præsident, Donald Trumps, udmeldinger på Twitter.

Alle nuancer forsvinder, når man kun har 140 tegn at formulere sig på, advarer han.

- Vi skal passe på, at vi ikke kommer i den anden lejr af Twitter-politikken, hvor vi lige så kort og lige så unuanceret giver gensvar.

- Det vil i hvert fald ikke være min tilgang til den nye amerikanske administration, siger Lars Løkke Rasmussen.

Det har vakt opsigt verden over, at den nye amerikanske præsident kommer med mange af sine bastante, politiske udmeldinger på det sociale medie Twitter, hvor man kun har 140 tegn til rådighed.

Donald Trump har brugt Twitter til at komme med mange af sine udmeldinger frem for at benytte den traditionelle vej gennem pressen.

Statsministeren er også selv kendt for at bruge de sociale medier meget.

Meldingen kommer, efter at Donald Trump har udstedt et midlertidigt indrejseforbud for personer fra Syrien, Irak, Yemen, Sudan, Iran, Somalia og Libyen i foreløbigt 90 dage.

Statsministeren påpeger dog, at hvert enkelt land har kontrol over sin egen grænse.

- Det er en legitim interesse at beskytte sit eget land mod terror.

Men det instrument, der øjensynligt er valgt, hvor man afskærer folk alene via deres nationalitet uanset alle andre omstændigheder for indrejse, det er set med mine øjne et meget upræcist instrument i forhold til det mål, man øjensynligt vil opnå.

- Nemlig at skanse sig mod terror, siger statsministeren.

/ritzau/