Lars Løkke bekræfter: Der kommer et nyt parti

Den tidligere statsminister skriver i sin klumme i B.T., at det politiske netværk, han siden januar har stået i spidsen for, vil munde ud i et nyt parti.

​»Vi mener det alvorligt. Der kommer et NYT parti,« skriver Lars Løkke Rasmussen i sin klumme på B.T. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Siden tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussens exit fra Venstre i begyndelsen af året har det mere og mere lugtet af, at han ville danne et nyt midterparti i dansk politik.

Og da han tidligere på ugen ansatte tidligere Venstre-kollega Jakob Engel-Schmidt som sekretariatschef, var der efterhånden ikke meget tvivl tilbage.

Lørdag bekræfter Lars Løkke Rasmussen så i sin klumme på B.T., at der ikke er nogen vej tilbage, og at Løkkes politiske netværk vil munde ud i et parti:

​»Vi mener det alvorligt. Der kommer et NYT parti, der har ambition om at blive en fornuftig, pragmatisk og udogmatisk stemme i den politiske debat, der kan skabe fremdrift og forandringer i et krydsfelt mellem en ‘blå blok’, der martres af værdipolitikken og en ‘rød blok’, der hænger fast i et fortidigt syn på individ og stat,« skriver han i klummen.

15.000 har meldt sig ind

Lars Løkke Rasmussen begyndte 2021 med at forlade Venstre efter mere end 40 års medlemskab, hvor han var statsminister fra 2009-2011 og igen fra 2015-2019.

Herefter har han trin for trin bygget på det projekt, som han har kaldt et politisk netværk. Fra begyndelsen har han sagt, at det politiske netværk kunne blive til et politisk parti, hvis det fik nok opbakning.

Og ifølge Lars Løkke har mere end 15.000 danskere indtil videre meldt sig ind i netværket, og det er altså nok til, at han nu bekræfter, at det munder ud i et nyt parti.

Først ansatte Løkke debattøren og kommunikationsrådgiveren Jeppe Søe som kommunikationschef, og onsdag ansatte han altså en sekretariatschef.

For at komme på stemmesedlen skal et nystiftet parti indsamle omkring 20.100 vælgererklæringer. Det arbejde har det politiske netværk endnu ikke annonceret, at det er begyndt på.

»Du har haft din tur«

Lars Løkke Rasmussens ambitioner om at danne et nyt parti er ikke just blevet mødt med jubelbrøl i den borgerlige lejr. Forhenværende folketingsmedlem og minister for Venstre, Søren Pind skrev i påsken en kommentar i Berlingske henvendt til Lars Løkke Rasmussen og hans projekt:

»Jeg synes ikke, du kan være det bekendt. Jeg kan godt forstå din vrede. Men det gik ikke længere. Du har haft din tur. Brug dit fænomenale talent på at få styr på tingene og find et andet sted at udløse din kreativitet og forandringsevne. Det findes. Men har naturligvis ikke helt den samme dopamin til forfængeligheden.«