Lars Løkke åbner for nye dagpenge-regler

Det er ikke mejslet i granit, at kortere jobforløb ikke skal give ret til dagpenge, lyder det fra Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), vil ikke afvise, at kortvarige ansættelser skal give ret til dagpenge i korte perioder, skriver dr.dk.

»Fordi vi har lavet den her dagpengereform, så er det jo ikke det samme som, at det er mejslet i granit, og det er os, der har opfundet det, og derfor kan ingenting laves om,« siger han i programmet »Vi ses hos Clement« på DR 2 fredag aften.

Lars Løkke Rasmussen imødekommer ifølge dr.dk LO, der tidligere har efterspurgt, at kortere jobforløb også skal kunne give ret til dagpenge.

En sådan løsning vil Lars Løkke Rasmussen ikke afvise:

»Nej, ikke hvis man skruer det rigtigt sammen og sørger for, at vi ikke laver et system, hvor folk så indretter sig permanent på at have småjobs og være arbejdsløse - og have småjobs og være arbejdsløse,« siger han i DR-programmet.

Han afviser dog, at genoptjeningskravet skal blødes op, men afslører, at han håber på en bred dagpengeløsning med både Venstre og Socialdemokraterne ved bordet.

Tidligere på ugen kom det frem, at fagforbundene LO og FTF gerne ser et nyt dagpengesystem, der blandt andet skal gøre det lettere at optjene og genoptjene retten til dagpenge ved eksempelvis kortere ansættelser.

Som sagerne står i dag, kræves det et års arbejde for at optjene retten til to års dagpenge.