Lars Boje Mathiesen mener ikke, at Nye Borgerlige er i krise

Selvom flere unge profiler inden for få timer har forladt partiet, er Nye Borgerlige ikke i krise, mener formandskandidat.

Lars Boje Mathiesen efter Mikkel Bjørns exit fra partiet på Christiansborg, tirsdag den 24. januar 2023 Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I løbet af kort tid har Nye Borgerlige mistet to folketingsmedlemmer, og formandskabet i partiets ungdomsafdeling har forladt partiet.

Men det betyder ikke, at partiet er i krise.

I hvert fald ikke, hvis du spørger Lars Boje Mathiesen, der lige nu er partiets eneste kandidat til formandsposten.

Det siger han til Ritzau.

»Det er klart, at jeg gerne ville have været de her sager foruden. Men det er nogle gange sådan i moderne politik, at nogle sætter sig selv før en sag. Det er trist, når det sker,« siger Lars Boje Mathiesen til Ritzau.

Han mener ikke, at det er kritisk for partiet, at de mister Mikkel Bjørn, som her til formiddag meldte sig ind i Dansk Folkeparti.

»Mikkel er en enkelt person, der har meldt sig ud af et parti. Vi er et parti med langt over 10.000 medlemmer;« siger Lars Boje til Ritzau og tilføjer:

»Han er en ung mand, skal man huske. Han er 27 år gammel og er lige blevet valgt ind i Folketinget, og så trækker hans partiformand sig tilbage. Det kan godt være overvældende,« siger Lars Boje Mathiesen med reference til partistifteren Pernille Vermund, der for nylig meldte ud, at hun trækker sig som formand.

Berlingskes politiske kommentator, Bent Winther, mener dog at sagerne er lidt mere alvorlige end som så.

Han spår, at de personlige uenigheder kan gøre en ende på partiet.

»Med udmeldelsen ligger Nye Borgerlige for alvor i ruiner. Siden valget har partiet mistet to mandater, og formanden – stemmeslugeren Pernille Vermund – har bebudet sin afgang. Det vidner om nogle voldsomme politiske og personlige sværdslag internt i det lille parti, som man har været gode til at holde bag lukkede døre, men som nu viser sig helt at kunne gøre en ende på partiet,« siger Bent Winther.

Mette Thiesen forlod Nye Borgerlige kort tid efter valget og er på nuværende tidspunkt løsgænger.