Lars Barfoed trækker sig som formand

Det Konservative Folkepartis formand Lars Barfoed trækker sig nu som politisk leder og partiformand. Han afløses af Viborgs borgmester.

Lars Barfoed trækker sig som formand for de Konservative og afløses af borgmesteren fra Viborg, Søren Pape Poulsen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han har meddelt partiets forretningsudvalg og folketingsgruppe, at han ønsker at stoppe.

I stedet tiltræder den konservative borgmester i Viborg Søren Pape Poulsen som konstitueret formand indtil partiets landsmøde i efteråret.

Lars Barfoed siger til Berlingske:

»Jeg trækker mig som formand på landsrådet i slutningen af september. Jeg indstiller nu, at vi vælger Søren Pape Poulsen som ny formand. Det er et led i en langsigtet strategi, som jeg har lagt for partiet, da jeg tog over for 3,5 år siden,« siger partiformand Lars Barfoed.

»Jeg har den pligt at se på, hvem der kunne være den rette til at efterfølge mig som formand. Der har jeg længe tænkt, at den rigtige ville være Søren Pape. Derfor rettede jeg henvendelse til ham i midten af juni måned for at høre, om han ville stå til rådighed«

Fortsætter for fuld kraft

»Nu har vi haft en række drøftelser, og jeg har fået forretningsudvalgets opbakning til at indstille til hovedbestyrelsen af Søren bliver formand, og at folketingsgruppen vælger ham som politisk leder, så der ikke er tvivl om lederskabet.,« siger Lars Barfoed.

»Jeg fortsætter på fuld kraft som en del af projektet i de kommende år. Men nu skal partiet have ny ilt ind ude fra« siger Lars Barfoed.