Lars Barfoed forfremmes til justitsminister

Berlingske erfarer, at Lars Barfoed skifter ministerium. Han skal være justitsminister i stedet for transportminister.

Lars Barfoed bliver Justitsminister Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den konservative Lars Barfoed bliver forfremmet til justitsminister. Berlingske Tidende erfarer, at Barfoed er udset til at afløse Brian Mikkelsen, der rykker fra Justitsministeriet til Økonomi- og Erhvervsministeriet. Dermed kroner Lars Barfoed et fornemt comeback.

Følg regeringsrokaden LIVE

Det er kun godt tre år siden, at Lars Barfoed blev fyret som familie- og forbrugerminister, efter Dansk Folkeparti havde mistet tålmodigheden med ham efter en fødevareskandale.

Her er den foreløbige ministerliste

Efter valget i 2007 genindtrådte Lars Barfoed dog i regeringen som transportminister, og nu kan han altså sætte sig til rette i det gamle lov- og ordenministerium.

Med Barfoeds udnævnelse bliver det for første gang i mange år en jurist, der sidder på justitsministerposten. Forgængeren Brian Mikkelsen er uddannet cand. scient. pol., mens Lene Espersen, der var justitsminister fra 2001-2007, er uddannet cand.oecon.

Den 52-årige Barfoed har en fortid som direktør i Finansrådet. Allerede da Connie Hedegaard for få måneder siden forlod dansk politik til fordel for EU, fik Barfoed plads i regeringens øverste organ, koordinationsudvalget. Med forfremmelsen til justitsminister cementerer han sin position som nummer tre hos Det Konservative Folkeparti efter Lene Espersen og Brian Mikkelsen.

LÆS OGSÅ: Regeringsrokaden er på plads