Lars Barfoed er imod Hizb ut-Tahrir-møde

Ytringsfrihed gælder ikke for den, der opfordrer til vold mod danske soldater, mener justitsministeren.

Justitsminister Lars Barfoed (K) er modstander af, at den islamiske organisation Hizb ut-Tahrir holder debatmøde i bygningen Den Sorte Diamant på Det Kongelige Bibliotek fredag aften om pligten til væbnet modstand for muslimer i Afghanistan.

- Jeg synes ikke, at man burde have givet dem tilladelse til at holde møde på Diamanten med det grundlag, tilsyneladende, at man opfordrer til vold mod danske soldater i Afghanistan. Men det er museumsdirektøren, der bestemmer det, siger Lars Barfoed.

Samtidig understreger han, at området hører under kulturminister Per Stig Møller (K), som også er kritisk over for mødet.

Indbydelsen til mødet "Afghanistan - De skandinaviske regeringer i USA's tjeneste" viser kister med danske flag omkring.

- Der skal være fuldstændig frihed, indtil vi giver frihed til dem, der vil begrænse friheden med voldelige midler. Det er jo at modarbejde friheden, hvis vi giver dem frit løb, siger justitsministeren, som har direkte udsigt Den Sorte Diamant fra sit kontor.

Ytringsfriheden kan ikke bruges til at opfordre til vold, mener han.

- Alt er til diskussion, men det er ikke inden for dette lands bærende værdier, at man kan udøve vold mod danske soldater eller mod samfundets institutioner. Opfordring til vold hører ikke under begrebet ytringsfrihed. For det er et udtryk for, at man vil begrænse ytringsfrihed, siger Barfoed.

Justitsministeren har bedt rigsadvokaten om endnu engang at undersøge, om Hizb ut-Tahrir kan forbydes med henvisning, at en forening ikke må virke ved vold.

I 2004 nåede rigsadvokaten frem til, at organisationen ikke kan forbydes.

/ritzau/